⚠️ Výhodné sety 5+2 opět naskladněny

Ponožky na noze muže

233_optimized

Jak jsme psali v historii ponožek, tenhle kus oblečení je tu s námi dlouho a stihly se stát určitým symbolem čistoty a elegance. „Hlavně si vem čisté ponožky!“. „Do sandálů se ponožky nenosí.“ atd.  Ano, ponožky čisté, špinavé a páchnoucí, v sandálech, ponožky jako vánoční dárek pro muže, či jako nezbytná sportovní výbava – setkáváme se s nimi v různých podobách a situacích. 

Není jednoduché mít na ně jednoznačný a stálý názor. Máte třeba dilema s těmi sandály. Někdo stanovil, že ponožky se v nich nenosí. Ale Vám je taková zima na nohy! Ale protože se dost potíte, přece nebudete kvůli tomu celý den v uzavřených botách. Někomu zase připadají chlapské nohy navlečené jen do vysokých ponožek divné. Možná se v nich necítíte úplně pohodlně. Nebo patříte naopak do druhé poloviny tábora mužů, kteří v nich chodí i spát. Dnešní článek ale není o nějakých doporučeních, ani o nových módních trendech. Spíše ukazuje několik různých přístupů k pánským ponožkám.

Není nad klasiku

Známá poučka pro umělce baviče říká: „Když nevíš, tak se toč dokola.“. Klasická rada a přístup k ponožkám zase říká, ať jsou neviditelné. Tedy ať splývají s barvou kalhot a bot a příliš na sebe nepoutají pozornost. U oficiálních příležitostí jako svatba, pracovní pohovor či obchodní jednání to je zřejmě rozumný postoj.

Málokdo se s potěšením dívá na odhalené chlupaté pánské lýtko, když se kalhoty trochu povytáhnou. Tradičně se tedy nosí vysoká tmavá ponožka k tmavým kalhotám a botám. Krásně halí to, co má zůstat zahaleno, opticky prodlužuje nohu, je to celé cudné, elegantní a také trochu nudné.

Revoluce v ponožkách?

Tak ne, že by se v poslední době dělo něco přímo revolučního, ale barevné ponožky u pánů v obleku už nejsou žádnou výjimkou. Zejména v dobách, kdy se trochu zkracují nohavice pánských kalhot je vidět, jak z bot vykukují různé vzory, barvy a motivy ponožek. A do chvíle, než nám paní móda zase nohavice prodlouží až k podpatkům, budou zřejmě barevné ponožky k vidění stále častěji.

Spíš než revoluci, bychom to ale mohli nazvat jako takovou malou revoltu. Trošku provokovat, trošku se vyparádit a pochlubit, ukázat, že my ještě nejsme staří. Proč si tedy nevzít barevné ponožky. Pro začátek třeba jen nějaký nenápadný vzor jako jemný proužek či malé puntíky. K divočejším vzorům se můžete propracovat časem.

7_optimized

Buďte rebel v módní džungli.

Barevné ponožky jsou fajn

Mužská móda se přeci jen mění mnohem pomaleji než ženská. Zatímco ženy si mohou do divadla vybrat doslova ze stovek typů šatů, doplňků, šperků, kloboučků, sukní, halenek, svetříků, muž stojí před šatníkem a dívá se na košili, kalhoty, sako a kravatu. Největší odvaz je, když změní barvu kravaty.

Barevné ponožku jsou proto tak zajímavé téma. Když chci, mohu je prostě schovat pod kalhotami, a když se mi to hodí, pochlubím se jimi nenápadně. Například když se na návštěvě zujete a objeví se ponožky s nějakým zajímavým vzorem, může to být i začátek zajímavého  rozhovoru.

A muž, který ví, že večer stane před svou dámou poprvé jen ve spodním prádle, bude v těch barevných ponožkách prostě vypadat mnohem lépe.

Ponožky jako módní doplněk

Ponožky mají jednu zásadní výhodu – nejsou nijak drahé. Můžete tedy mít desítky párů ponožek s různými barvami, vzory a motivy, aniž by vás to nějak finančně zatížilo. Nemusí vás ani mrzet to, když si nějaké pořídíte, ale pak se rozhodnete, že je zatím nosit nechcete.

Začít můžete na nižším rychlostním stupni – jemné bílé tečku či proužky na tmavé ponožce. Pak zkuste třeba dvoubarevné trojúhelníky a jiné vzory. Ale buďte klidně odvážní. Vyrábějí se i ponožky s různým tématy – pivo, pizza, sportovní tematika, Simpsonovi atd.

Láká Vás vyzkoušet si to? Ponožky kterými zaujmete své okolí a celý den vám v nich bude příjemně najdete na našem e-shopu. Třeba Vajíčko je model s hravým designem připomínajícím volská oka. Další pak najdete v kolekci URBAN

Možná jste ale opravdu nespoutaný živel. To pak můžete nosit každou ponožku jinou, nosit ponožky i v těch sandálech, případně si zastrčit nohavice rovnou do ponožek. Že se budou lidi divně dívat? No a co? Váš styl je vaše věc, ale to hlavní říkal už dobrý voják Švejk – "Chce to klid a nohy v teple."