⚠️ Výhodné sety 5+2 opět naskladněny

Northman radí: Jak vybrat ponožky na trek

Turistika a treking zažívají v posledních letech renesanci. Může za to nejen přesycenost konzumními dovolenými bez špetky pořádného pohybu, ale také touha překonat sám sebe a být při tom v přímém kontaktu s přírodou. Mnoho lidí se vrací i k poutím s duchovním přesahem, ať už jde o poutníky k buddhistickým chrámům nebo do Santiago de Compostela. 

Při plánování výpravy nebo výletu musíme myslet na spoustu věcí. Jak se chránit před nepřízní počasí, co si vzít sebou, jakou zvolit trasu a mnoho dalšího. Důležité je ale také chránit naše nohy, protože jsou to právě ony, které nás ponesou dál na na naší cestě. Abychom svá chodidla ochránili, a zároveň je udrželi v suchu a teple, je dobré obout do vhodné obuvi také kvalitní trekingové ponožky. A právě takové u nás v Bruntále pleteme a rádi bychom vám je představili.

merTREKKING MERINO

Modely z této edice potěší každého, kdo miluje vlnu. Pleteme je z kvalitní merino vlny pocházející z novozélandských a australských ovcí. Její výhřevnost je mnohonásobně vyšší, než u jiných vln nebo umělých vláken aniž by vám způsobovala přehřívání. Model HEAVY TREKKING MERINO vás podrží při výstupech z chráněných údolí do chladných pásů ve vysokých horách. Pro víkendové výlety zase využijete kratší TREKKING LIGHT MERINO, který je vhodný nejen do turistických bot, ale unosíte ho i na procházky v teniskách.

 

alptrekALPINE TREKKING

Jak může napovědět název, tyto ponožky jsou určené pro horské tůry v náročném terénu. Vyrážíte-li na zimní dovolenou putovat k zasněženým vrcholkům jsou ALPINE TREKKING tím pravým modelem pro vás. Díky kombinaci vláken Coolmax All Season a Merino vlny budou vaše nohy v teple, ale nebudou se přehřívat. Ponožky neprovlhnou a jejich měkký povrch zabrání vzniku oděrů. Takže vzhůru do alp.

 

 

 

2_1

 

arcticARCTIC TRACK MERINO

Jestliže vyrážíte do opravdu drsných podmínek, kdy při každém kroku mrzne až praští, doporučujeme ponožky ARCTIC TRACK MERINO. Pleteme je z merino vlny, akrylu a alpaka vlny, díky kterým jsou vhodné pro náročné výpravy v extrémním chladu. Tento model ochrání vaše nohy před omrzlinami, ale i nepříjemnými otlaky. 

 

 

hikHIKING LITE + HIKING MID

Edice Hiking je ideální volbou na výlety všeho druhu. Na jaře a v létě zvolte motel LITE, na podzim a v zimě zase silnější MID. Tyto turistické ponožky skvěle obemknou vaše nohy a nebudou vám sklouzávat, díky čemuž se vyhnete odřené kůži a puchýřům. Vlákna z merino vlny působí antibakteriálně a zabraňuje vzniku nepříjemných pachů a plísní. Pár těchto ponožek se vám rozhodně na výletě neztratí a díky jejich trvanlivosti vám budou dlouho a dobře sloužit.

 

perunPERUN

Model Perun je tradiční ponožka horských vlků vylepšená moderní technologií pletení a především složením. Obsahuje totiž vlnu z alpak a novozélandských merino ovcí. Peruny udrží vaši nohu v teple a zároveň vás nebudou nikde stahovat ani tlačit. Rádi si je necháte na nohách i ve chvíli, kdy shodíte pohorky a natáhnete se ke krbu.

 

 

 

3

 

svarogSVAROG

Svarog jsou velmi pohodlné, středně vysoké turistické ponožky pro treky v náročnějším terénu nebo pochoďáky. Díky vysokému obsahu merino vlny dokáží udržovat vaše chodidla v příjemné teplotě v závislosti na podmínkách a zátěži. Merino vlna společně s polyamidovými vlákny odvádí vlhkost a chrání vaše nohy před bakteriemi i nepříjemnými oděrkami. S těmito ponožkami bude vaše cesta na vrchol zase o něco bezpečnější. Pro dovolené v horách je máme také ve výhodném balení 4+1.

 

2HAMAR MERINO, HORTEN MERINO nebo TROJAN

Ačkoliv nepatří do řady Active je v nich víc než se na první pohled zdá. Elegantní ponožky se zdánlivě hodí do města, ale nezaleknou se ani turistických bot. Takže pokud vyrážíte na dovolenou, kde chcete kombinovat měststké radovánky s výlety do přírody jsou tyto ponožky přesně to pravé pro vás. Modely dobře drží na noze, aniž by vás někde stahovaly, pohlcují pot a díky merino vlně vás v zimě zahřejí a v létě ochladí. Na výlety je přinášíme  i ve výhodných balíčcích na celý týden. Balíčky obsahují vždy celkem sedm párů za cenu pěti v mixu barev. Na výběr máte Hamar Merino - inspirovaný norskými vzory,  elegantní Horten Merino a zábavný Trojan.  

V Northmanovi pleteme ponožky pro procházky, výlety i turistické tůry, aby vaše chodidla byla vždy připravena na další krok.

Určitě doporučujeme všem, aby si vybrali z našich trekových ponožek z merino vlny.

Nebo také vyzkoušejte trekové ponožky z vlny Alpaca.