⚠️ Výhodné sety 5+2 opět naskladněny

Jak vybrat antibakteriální ponožky?

Antibakteriální ponožky se staly oblíbeným výrobkem mezi lidmi, kteří hledají pohodlné a hygienické řešení pro své nohy. Proto nesmí chybět v naší nabídce pravé české výroby!

Tyto ponožky jsou navrženy tak, aby minimalizovaly růst bakterií a zápachu v oblasti nohou. V tomto článku se dozvíte více o antibakteriálních ponožkách a jak si vybrat ty pravé od Northmana.

antibakteriální ponožky značky Northman

Co jsou antibakteriální ponožky, jaká je definice?

Antibakteriální ponožky jsou vyrobeny z materiálů, které mají antibakteriální vlastnosti. Tyto materiály zabraňují růstu bakterií v oblasti nohou, což vede ke snížení zápachu a minimalizuje riziko vzniku infekcí. Antibakteriální vlastnosti jsou obvykle získány díky použití speciálních vláken, jako je například stříbro nebo měď.

Jak fungují antibakteriální ponožky?

Antibakteriální ponožky fungují tím, že zabíjejí bakterie, které mohou růst v oblasti nohou. Tyto bakterie jsou zodpovědné za vznik zápachu a mohou také vést k infekcím. Materiály, jako je stříbro nebo měď, jsou schopny zabít tyto bakterie, aniž by poškodily pokožku nohou.

Z jakých antibakteriálních materiálů vyrábíme my?

U nás u Northmana používáme při výrobě speciální antibakteriální materiál s názvem X-STATIC.

antibakteriální ponožky se stříbrem

Více o materiálu X-STATIC

X- STATIC je vyroben z vrstvy 99,9 % čistého stříbra, které je trvale navázáno na povrch textilního vlákna. Nejedná se o povrchovou úpravu, stříbro je nevratně vázáno na polymer, takže se stává fyzickou součástí vlákna X- STATIC eliminuje bakterie za méně než jednu hodinu působení.

Čím teplejší a vlhčí je prostředí, tím je systém x-Static účinnější. V X- STATIC nejsou žádné chemické látky a nehrozí žádné riziko toxicity pro zákazníka.

X- STATIC byl testován na více než 260 praní, aniž by došlo ke snížení antibakteriální účinnosti. (Oproti merino vlně, která by se prát téměř neměla).

Z tohoto antibakteriálního materiálu můžete v naší kolekci najít například model RUN Silver PRO mid a RUN Silver PRO low.

Dalším antibakteriálním materiálem, který u Northmana používáme je Merino vlna.

Merino vlna je skvělou volbou pro výrobu antibakteriálních ponožek díky svým přirozeným antibakteriálním vlastnostem. Tyto vlastnosti jsou dány složením vlny a poskytují mnoho výhod pro nošení antibakteriálních ponožek.

Kromě toho jsou antibakteriální ponožky z merino vlny také vhodné pro lidi s citlivou pokožkou.

Merino vlna je hypoalergenní a nemá tendenci způsobovat podráždění a svědění, které mohou být způsobeny syntetickými materiály.

Z Merina u nás můžete najít spousty modelů ponožek, od turistických outdoor ponožek z merino vlny po společenské volnočasové merino ponožky na doma a do práce.

_DSC9651-min