⚠️ Výhodné sety 5+2 opět naskladněny

Jak se plete Northman aneb Příběh 100% českých ponožek

Pochází z Bruntálu, malého města na severu Moravy, přesto každý den dobývá města i hory jak v Česku, tak za hranicemi. Jak jsme z Northmana udělali firmu, která ročně vyprodukuje milion ponožek? Přečtěte si náš recept.

Poctivý základ

„Jsme potomci místní tradice,“ nastiňuje náš zakladatel Jan Jendřejek, jak se začala odvíjet nitka Northmanova příběhu. Už v 19. století bylo podhůří Jeseníků vyhlášené produkcí různých tkanin, především vlny a lnu. Sláva zdejších velkých textilek sice postupem času trochu vybledla, na jejich tradici ale v roce 2008 navázala svými barevnými nitkami právě naše firma, Northman Outdoor. Sever máme zkrátka v (a na) sobě –⁠ a nikdo nám ho neodpáře.

2_3

Ty nejlepší ingredience 

Zakládáme si na 100% české kvalitě, díky níž budou vaše nohy jako v bavlnce na náročné túře i elegantním bicyklu. Všechny naše produkty vyrábíme v Česku, abychom byli schopni ohlídat jejich kvalitu. Pečlivě si vybíráme nejen naše dodavatele a jejich materiály, ale i pletací stroje. A naši šikovní zaměstnanci pak dávají pozor, abychom se do toho nezamotali a vy se mohli pořádně obout do všech svých plánů. Ať už v bavlně, nebo merinu.

3_3

Speciální přísada: akční a férový šéf

Jeho dědeček šil kožešinové čepice a límce, maminka pracovala v textilním podniku. K jehlám a nitím má Jan Jendřejek blízko, přesto začínal jako vyučený strojař. Svou podnikatelskou kariéru zahájil s firmou Elastex, která importuje kvalitní textilní vlákna a příze – a k ponožkám už to poté byl jen kousek. Na chodu firmy se dnes podílí i jeho syn Adam, který si stejně jako táta zakládá na inovativním a hlavně poctivém přístupu k podnikání. I díky tomu dnes naše severské ponožky nosí horalové, vojáci, policisté, ale i všichni ostatní, kteří chtějí mít na všech svých cestách pár spolehlivých parťáků.


Chcete do toho s námi šlápnout i vy? Prozkoumejte naši nabídku a zůstaňte s námi v kontaktu na Facebooku a Instagramu.