⚠️ Výhodné sety 5+2 opět naskladněny

Pohyb (letním) městem

Zajistit si denní dávku pohybu není vždy jednoduché. Tím spíš, když je člověk zavalen prací, deadliny a všemožnými dalšími povinnostmi. Ale příležitost naštěstí nezávisí jen na tom, jestli seženete parťáka na squash nebo vaše posilovna přijímá multisportky. Pohyb si totiž najde cestu do našeho života, tedy pokud mu jdeme alespoň trochu naproti.  

Léto je tady a hezké počasí přináší kromě mnohých radovánek také alternativní možnosti dopravy. Ať už cestujete do a z práce a zbytek času trávíte v klimatizovaném ústraní nebo lítáte sem a tam, představa přecpané, rozpálené hromadné dopravy vám pravděpodobně úsměv na tváři nevykouzlí. Tím méně posouvání se v nekonečných kolonách automobilů, v zákopové válce, kterou každé léto vyhlásí opraváři komunikací. A ještě při těch cenách benzínu. Jde to ale i jinak. Někdy se trochu zapotíte, ale zároveň dáte svému tělu to co potřebuje nejvíc: pohyb na čerstvém vzduchu.

Chůze je elegantní a zdravá

Nejstarší a stále jistý způsob přepravy z bodu A do bodu B. Chůze je každodenní fyzická aktivita, provádíme jí automaticky, pročež máme pocit, že o sport vůbec nejde. Přesto může být procházka prvním krokem pro lepší kondici. Možná jste někde slyšeli, že člověk by měl za den ujít alespoň 10 000 kroků (tedy přibližně 7,5 km). To se může zdát jako pořádná štreka, zvlášť pokud máte sedavé zaměstnání. To ale není vůbec nutné, u chůze je důležité právě to, že nejpřirozeněji spojuje pohyb a možnost přemýšlet nad dalšími věcmi. Nad chůzí nemusíme přemýšlet, a můžeme se soustředit na jiné věci. Proto je dobré zařadit ji do svého denního programu. Zkuste alespoň jednu cestu, nebo její část, kterou absolvujete denně, jít. Pochopitelně zvolte adekvátní obuv a kvalitní ponožky. Chůze vás odmění a osvěží nejen vaše tělo, ale i mysl.

1

Do práce na kole

Kola si opět získávají nové fanoušky, a to především ta městská. Města jsou zahlcena auty, hromadná doprava praská ve švech a když člověk spěchá a není maratónec je kolo ideální rychlou alternativou. Poskytne vám absolutní svobodu pohybu a nadto neřešíte pohonné hmoty ani parkovací místa. K tomu všemu je navíc jízda na kole zdraví prospěšná a šetrná k životnímu prostředí. Městská kola jsou už dnes i vkusnou módní záležitostí, ke které můžete zvolit elegantní oblečení i obutí, a to včetně ponožek.

2

Koloběžky, prkna a brusle

Koloběžky mohou být nejen dopravním prostředkem, ale i sportovní pomůckou. A totéž platí i o skateboardech, longboardech, surfskatech a dalších druzích prken s kolečky. Pokud máte na svých trasách kvalitní zpevněné plochy, můžete využít i kolečkové brusle. Tito parťáci vám zpříjemní každodenním cestování a nabídnou vám i spoustu zábavy. Jejich výhoda je navíc skladnost, díky které se v případě potřeby můžete svézt některým z prostředků hromadné dopravy. Navíc jde o ekologickou variantou přepravy. V případě využití těchto variant dbejte na svoje bezpečí a k helmě a chráničům si pořiďte také adekvátní obuv a ponožky, které vám ochrání a zpevní kotníky.

3

Využijte hezkého počasí a najděte si čas na pohyb. Ponožky Northman vám v tom budou 100% oporou.