⚠️ Výhodné sety 5+2 opět naskladněny

Vyberte si ponožky na běh

Lidí zapálených do běhání je rok od roku více a není divu, běh je naprosto přirozený pohyb a zvládne ho opravdu každý. Vyběhnout do přírody nebo aspoň na ovál je skvělé nejen pro kondičku, ale dokáže to pozvednout také psychiku. Pokud to ale s během myslíte vážně a chcete, aby vašemu tělu přinášel kýžené benefity, měli byste věnovat pozornost technice a správnému vybavení.

Abyste měli požitek z každého běhu, je dobré zvolit pohodlné a přilnavé sportovní oblečení, které dobře odvádí pot od těla. Důležité je, aby vás neomezovalo v pohybu a, dobře vám sedělo a nikde netáhlo ani nedřelo. Samozřejmostí jsou i dobré běžecké boty. Doporučujeme poradit se s odborníky ve sportovních obchodech a nejlépe si nechat změřit došlap. Podle toho pak můžete dobře vybrat tu pravou obuv pro vás. 

Neméně důležitá a často opomíjená je také volba běžeckých ponožek. Bez nich by asi nikdo běhat nešel, ale často se může zdát jejich výběr podřadný. Opak je pravdou. Ponožky vaši nohu chrání, udržují v suchu a správné teplotě a pomáhají i vašim svalům správně pracovat a regenerovat. V Northmanovi myslíme i na běžce, a proto vám představíme naše modely určené přímo jim.

 

1496ASPIN

Aspiny jsou naším černým koněm pro vytrvalostní sportovce, kteří se touží cítit v ponožce stabilně po celou dobu výkonu. Jsou lehké, vzdušné a obsahují speciální příze, které zachovávají nohy v suchu a pohodlí. Pro běžce je také důležité, že jsou extrémně elastické a dokonale přilnou, čímž se snižuje prostor pro nevyžádáné tření mezi nohou a ponožkou a tedy i vznik puchýřů. Máme je i ve výhodném trojbalení.

 

 

mixcomEDICE COMPRES

Široce zastoupená edice kompresních ponožek nabízí jak lehčí kotníkové ponožky (COMPRESS ELITE LOW), tak podkolenky (COMPRESS ELITE HIGH, COMPRESS PROFESSIONAL, COMPRESS HIGH 21) nebo návleky (COMPRESS 21). Svaly v našem těle potřebují pro svůj chod energii ve formě kyslíku. Ten je do nich přenášen krví a čím lepší je její oběh v tepnách a žílách, tím snáze se do svalů dostává okysličená krev a odchází zase odkysličená. Tlak, který vytvářejí kompresní ponožky, aktivuje svalstvo, a tím tento proces pozitivně ovlivňuje při výkonu i po něm. Ponožky Compress jsou specifické svojí stabilitou a přilnavostí, díky které při běhu nesjíždí z nohou, ale přitom netlačí a nestahují. Díky iontům stříbra brání vzniku zápachu a bakterií. Kompresní edice Elite vytváří největší tlak v oblasti chodidla a kotníku a potěší měkčením v oblasti chodidla.

 

Novinkou je série různě vysokých ponožek s označením 21, u kterých byla kompresní technologie ještě zdokonalena. Z modelu podkolenek pak vyšly komfortní a univerzální návleky Compress 21. Pro běhání v zimních měsících přinášíme model COMPRESS MERINO 21, který je upletený z vlny australských a novozélandských ovcí Merino. Merino vlna ponožce dodává potřebné termoizolačních vlastnosti, takže i v chladném zimním počasí budou vaše nohy v teple. 

2

 

1001BONETTE

Lehčí varianta kompresních ponožek, které využijete na kratší běhy na jaře a na podzim. Hlavní předností modelu Bonette je odstupňovaná komprese, která podpoří váš krevní oběh a regeneraci svalů po námaze.Oblíbené Bonette Split se vyznačuje originálním „rozpůleným“ designem.

 

 

1427-1EVY 4+1

Na výklusy během teplých dní je určený model EVY. Ultralehké podkotníkové ponožky jsou ideální pro každého, kdo chce ochránit svá chodidla od nepříjemného pocení. Díky větracím panelům v těle ponožek budou vaše nohy moci dýchat i při výkonu v uzavřených běžeckých botách. Bavlněné ponožky jsou vhodné pro alergiky. Stahovací pásek na nártu pomáhá ponožce lépe přilnout k noze běžce.

 

 

mulEDICE MULTISPORT (MULTISPORT LIGHT SHORTY, MULTISPORT LOW ULTRALIGHT)

V této edici jsme už představili několik skvělých modelů. Všeříkající název těchto ponožek napovídá, že jsou vhodné pro různé sportovní aktivity. Jsou lehké, dělané pro každodenní pohyb a obsahují speciální příze, které zachovávají nohy v suchu a pohodlí. Při běhu vás neomezují v pohybu a dodávají pocit lehkosti. Pro velmi horké letní dny doporučujeme ultralehkou variantu LOW ULTRALIGHT. Model LIGHT SHORTY zase unosíte i na jaře nebo na podzim. 

 

 

3

 

641RUNNING LOW ULTRALIGHT

Ultralehké kotníkové ponožky využijete také spíše v teplém počasí. Doporučujeme je především lidem s citlivou kůží a alergikům. Model RUNNING LOW ULTRALIGHT obsahuje aktivní ionty stříbra, které brání růstu bakterií, čímž výrazným způsobem redukují vznik nepříjemných pachů a plísní. Což ocení nejen vaše nohy, ale také vaše okolí.

 

 

1238VELES MERINO

Ponožky do pořádné psoty. Když se venku honí mraky nebo je zima a vlezlo je čas vytáhnou tento model. Ponožky jsou vyrobené z teplé a zároveň prodyšné merino vlny, která má perfektní schopnost  termoregulace. Vaše svaly ochrání před prochladnutím a zároveň odvede přebytečnou vlhkost. Krom běhu je využijete i u dalších sportů v chladném počasí. Elegantní design vám navíc dovolí vzít si je klidně i k běžnému oblečení.

 

 

Vyberte si pro svůj běh ty pravé ponožky a vaše nohy vám budou vděčné na každém metru.